Als je een product verkoopt is het natuurlijk super als er een wachtrij voor is. Mensen in de rij om jouw product te kopen, beter kan het niet. Maar wij als Stichting Dierenhulp verkopen geen product. Wij leveren een service, een dienst. En dan is het uiteraard ook geweldig als de belangstelling zo groot is dat er mensen voor in de rij staan. Dat ervaren wij dan ook op dit moment. En we zijn er uiteraard blij mee dat de mensen ofwel ‘onze klanten’ ervoor in de wachtrij staan.

 

wachtrij
Een wachtrij voor de diensten van Stichting Dierenhulp | Foto: Stichting Dierenhulp

Steriliseren en castreren van dieren ter voorkoming van meer ongewenste dieren. Dieren die geen eerlijk bestaan zullen kennen. Ter voorkoming van meer dieren op straat of zoals we ook nog veel te vaak zien dieren die gewoon als vuilnis gedumpt worden. De bevolking van Curaçao en Bonaire weten de weg naar ons te vinden voor deze service. Want het is geen verplichting dat wij als Stichting Dierenhulp dit doen. Wij doen dit uit de wetenschap dat het een diervriendelijke aanpak is van een ‘probleem’ dat veelal veroorzaakt is door mensen, overheden en vaak onwetendheid.

Maar we hebben een probleem. Een wachtrij! Pas in 2018 zou er een plekje vrij kunnen komen om weer een dier in te plannen. En dan hebben we het niet eens over begin 2018. Ons ‘product’ is gewild en het slaat aan. Mensen beseffen de voordelen voor iedereen, maar meer nog het voorkomt zoveel dierenleed.

Het probleem is dat wij een particulier initiatief zijn. Dus géén cent aan subsidie ontvangen van een overheid (Dit zou wel fijn zijn overigens, aangezien wij een zichtbare bijdrage leveren voor mens en dier). We krijgen géén geld van al die loterijen die er bestaan. Nee we bestaan dankzij donaties van dierenvrienden die het met ons eens zijn dat een diervriendelijke aanpak aanwezig is. Dierenartsen zijn er gelukkig ook die dit zien en al jaren meehelpen aan het dierenwelzijn.

Het probleem zit hem in het feit dat we te weinig geld in kas hebben om er elke maand meer te helpen. Want de materialen die nodig zijn zullen toch gekocht moeten worden. En al betalen wij niet het volle pond, elke maand opnieuw zullen wij netjes de nota’s moeten voldoen.

Enkel op Curaçao steriliseren wij elke maand al 135 dieren. Wetende dat elke ingreep voorkomt dat er minimaal 8 dieren geboren zullen worden zonder een eerlijke kans. Stel je voor dat we dit niet zouden doen. Dan zouden er elke maand minimaal 1080 geboren worden die op straat moeten leven en zien te overleven. 1080 hummeltjes!!

wachtrij
Een sterilisatie of castratie kan veel ellende voorkomen | Foto: Stichting Dierenhulp

Meer donateurs houdt direct in, meer materialen, en dat heeft weer tot gevolg meer plekken voor mensen die hun dier willen laten helpen.

Onze ‘klanten’ zijn die bevolkingsgroepen die het niet zelf kunnen bekostigen, maar wel dieren hebben en er goed voor willen zijn. Dus niet de man of vrouw met die dikke SUV en dure kettingen en horloges. Nee die kunnen het zelf waarschijnlijk eenvoudig betalen. Plus we gaan er gemakshalve van uit dat die hun huisdier al hebben laten helpen om meer dieren die gevoed moeten worden te voorkomen.

Onze wachtrij is helaas lang en die krijgen we enkel ingekort met hulp van dierenvrienden.

Stichting Dierenhulp bestaat al 21 jaar en heeft bewezen resultaten achter haar naam. Ook horen we van mensen dat er minder leed op straat is in de wijken waar we al enige tijd bezig zijn. Een werkende aanpak direct bij de bron dus. En daar doen we het voor, samen met al onze vrijwilligers. Bezoek gerust onze website en ontdek wie we zijn en wat we doen. We verwelkomen je met open armen in de strijd dierenleed tegen te gaan.

Mark Vos is directeur van Stichting Dierenhulp