Een Chinees bedrijf is voornemens een door een kernreactor aangedreven mobiel onderwater mijn-platform diep in de zee te gaan plaatsen. Het bedrijf wat op de proppen komt met dit bizarre plan heet China Ship Scientific Research Center.

China onderwater mijnbouw
©Subseaworld.com

Het onderwater platform wordt uitgerust met enorme propellers die ervoor gaan zorgen dat het vrij bewegen kan. Er zal een crew aanwezig zijn van 33 man die twee maanden aan één stuk onderwater zullen verblijven. Het voornaamste doel van het platform is het delven van koper, lood, zink, zilver, goud en olie. Elementen waar China op termijn tekorten van gaat krijgen.

Onderwatermijnbouw is een doorn in het oog van de verschillende milieu-organisaties, voor duidelijke redenen, het complete ecosysteem wordt op grove wijze aangetast. En dan nu een nucleaire variant! Het Chinese bedrijf wat op financiering van de overheid kan rekenen en gelinkt wordt aan militaire programma’s, hoopt de grote variant in 2030 klaar te hebben. Een kleiner prototype is in 2015 al gebruiksklaar. Mede door het feit dat de Chinese overheid volop meewerkt aan de totstandkoming van dit project, kan de Westerse wereld vrij weinig beginnen.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.