Leeuw
Foto: iStock Photo

In acht Amerikaanse staten is het mogelijk zonder vergunning wilde dieren kopen en houden. Nadat woensdag tientallen roofdieren vrij rondliepen in de staat Ohio, is in de Verenigde Staten een discussie losgebarsten over privédierentuinen.

De exotische dieren, waaronder tijgers, apen, beren en wolven, waren vrijgelaten door hun 62-jarige eigenaar, waarna hij met een vuurwapen zelfmoord pleegde. De politie heeft 49 dieren doodgeschoten, waaronder 18 zeer zeldzame Bengaalse tijgers.

De Amerikaanse dierenbeschermingsorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) eist een totaalverbod op het houden van exotische dieren.

Ohio is een van de acht Amerikaanse staten waar het mogelijk is wilde dieren te kopen, zonder enige vergunning of restrictie. “Het incident in Ohio laat zien dat dringend actie nodig is tegen privébezit van wilde dieren”, zei directeur Will Travers van dierenbeschermingsorganisatie Born Free USA.

Parlementslid Dennis Kucinich uit Ohio eist dat de gouverneur van zijn staat direct maatregelen neemt tegen het privébezit van roofdieren.

Bron: Metro