Paintballen tegen wolven mag echt niet. Vandaag besloot de rechter dat het Gelderse plan om wolven te verjagen met paintballgeweren geen bewezen nut heeft. Volgens de rechtbank Midden-Nederland is niet aangetoond dat er verf voor gebruikt moet worden. De provincie Gelderland heeft het belang ervan onvoldoende onderbouwd.

Paintballen tegen wolven mag echt niet.
Paintballen tegen wolven mag echt niet! | Foto (illustratief): publiek domein

Op Nationaal Park de Hoge Veluwe worden wolven steeds vaker gelokt door het publiek, met name door fotografen. De dieren worden aangehaald met voedsel voor een foto en daarom steeds tammer. Om confrontaties met het publiek tegen te gaan door de dieren weer bang te maken voor mensen, werd eerder al besloten dat met paintballgeweren te doen. Maar daar stak de rechter een stokje voor nadat de Faunabescherming bezwaar aantekende. En vandaag gebeurde dat opnieuw, want Gelderland heeft de noodzaak van het gebruik van verfkogels niet aangetoond. Paintballen tegen wolven mag echt niet, want de wolf is een beschermde diersoort.

Over 6 weken is er definitieve zekerheid, want zolang heeft Gelderland nog gekregen om het belang van  paintballen tegen wolven aan te tonen.

Bron:

©AnimalsToday.nl BVR