Terwijl Prins William en Hertogin Catherine zich voorbereiden op de geboorte van hun eerste kind, hoopt PETA dat ze de baby voorbereiden op een warm, koninklijk welkom: een dekentje van namaak wol.

Baby
Foto: photosavvy / Foter / CC BY-NC-ND

Zoals de organisatie uitlegt in hun kaart aan de hertog en hertogin, is het dekentje van schaapsvacht dat volgens de traditie in sommige delen van het Verenigd Koninkrijk wordt gegeven aan pasgeborene,  een product van dierenleed. Maar namaak wol is net zo zacht en warm terwijl het veel diervriendelijker is. Een foto van PETA’s cadeau is hier beschikbaar.

“Een babydekentje dat vrij is van wreedheid is een prachtige manier om een leven vol medeleven te beginnen”, zegt de aan PETA UK verbonden directeur Mimi Bekhechi. “We hopen dat PETA’s cadeau aan de hertog en hertogin van Cambridge andere ouders zal inspireren om een voorbeeld te zijn in meelevendheid voor hun familie door dekentjes en kleren voor hun kinderen te kiezen die op een diervriendelijke en meelevende manier geproduceerd zijn.”

De schaapsvacht die gebruikt wordt voor wol is soms van schapen die zonder verdoving worden gecastreerd of met een afgeknipte staart. Medewerkers hebben vaak haast en scheren de dieren zo snel mogelijk, waaraan het schaap allerlei kleine sneetjes tot grote wonden overhoudt. Dit leidt zelfs tot amputatie van uitstekende lichaamsdelen. Zodra ze niet meer nodig zijn, worden schapen naar de slacht gestuurd.

Bron: PETA ©PiepVandaag.nl