Dierenbescherming Amsterdam roept burgers op zich te melden als ze gezien hebben wie de kuikens op straat heeft gezet!

Kuikens gedumpt

Gisteren zijn door Dierenambulance Amsterdam 6 kuikens binnengebracht bij vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht. De 3 weken oude kippenkuikens liepen onderkoeld, uitgedroogd en angstig op het Beursplein, Rokin, bij het Centraal Station en op de Ruyterkade. De dieren zijn hier natuurlijk niet zomaar terechtgekomen, maar gedumpt. Het aan hun lot overlaten van deze kuikens, zeker in deze omstandigheden, is een onverschillige laffe daad die veel dierenleed veroorzaakt. Dit is geen manier om met kuikens, en met welk ander dier dan ook, om te gaan.

Dierenbescherming Amsterdam roept burgers daarom op om zich te melden als zij gezien hebben wie de kuikens op straat heeft gezet. Melden kan op het kantoor van Dierenbescherming Amsterdam door te bellen naar: 020 – 470 5000

De kuikens zitten nu veilig onder de warmtelamp bij vogel – en zoogdierenopvang De Toevlucht. De Toevlucht is gespecialiseerd in de opvang van vogels en zoogdieren en heeft hiervoor financiële ondersteuning nodig. Het publiek kan nog steeds helpen door EGEL te sms’en naar 4333. Dat kost €1,50.

Persbericht Dierenbescherming Amsterdam