De politie van Thurston County in de Amerikaanse staat Washington heeft een team van tien agenten in het leven geroepen om de moord op dertien katten op te lossen.

Katten
Amerikaanse politie jaagt op kattenmoordenaar | Foto: Ferran. via Compfight cc

Sinds februari van dit jaar heeft een nog onbekende dader dertien katten verminkt en vermoord. Na de moord worden de katten door de dader op een centrale plek, zoals straten en parken, neergelegd. Tussen de moorden bestaan veel overeenkomsten. Niet alleen zijn er gelijkenissen tussen de plekken waar de katten worden teruggevonden, ook de verminkingen, zoals het doorsnijden van de keel, lijken op elkaar en zijn nauwkeurig uitgevoerd. De politie gaat er dan ook vanuit dat het om één ervaren dader gaat.

Totdat de moordenaar is gepakt adviseert de politie om huisdieren binnen te houden. Voor elke kattenmoord kan de dader twee jaar gevangenisstraf krijgen. De autoriteiten nemen de moorden zeer serieus, omdat het vermoorden van de katten een opstapje kan zijn naar het plegen van geweld tegenover mensen.

Het team dat de kattenmoorden onderzoekt heeft inmiddels 150 tips ontvangen. Ook is er een beloning van 36.000 dollar door het dierenasiel en diverse andere dierenorganisaties uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de dader.

Bron: Newsweek.com en NU.nl ©AnimalsToday.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.