Om het honden- en kattenoverschot in Londen te bestrijden, heeft het dierenasiel Mayhew Animal Home een bijzondere actie bedacht. In Londense telefooncellen, die normaal gesproken vol hangen met advertenties van schaars geklede dames, die zichzelf aanbieden voor erotische avontuurtjes, zijn posters opgehangen van loopse honden en krolse katten, die ‘discrete seks zonder vaste relatie’ aanbieden. 

Sterilisatie reclame

Baasjes kunnen een afspraak maken met een dierenarts om hun huisdier te laten steriliseren, door de telefoonnummers op de posters te bellen. Om deze manier probeert het asiel te voorkomen dat veel dieren drachtig worden.

“Dagelijks krijgen we honden en katten binnen die niemand wil hebben”, verklaart Sarah Dickinson van Mayhew Animal Home.

Het asiel kan de stroom zwerfkatten en honden soms niet meer kan opvangen. Ieder jaar worden er honderden stervende kittens van wilde stadskatten aangetroffen. 

Buiten een klacht van een religieuze pressiegroep, die de actie als “seksualisering van dieren” heeft bestempeld, komen er alleen maar positieve reacties op de campagne. “Iedereen ziet zo dat dit een grap is en er niet daadwerkelijk dieren voor seks worden aangeboden”, aldus Dickinson.

“Eerdere acties hebben niet echt kunnen doordringen in het collectief bewustzijn – dit helpt gelukkig wel.”

Bron: Reclamewereld ©PiepVandaag.nl