Begin deze maand benaderde een tuimelaar een groep duikers voor de kust van Hawaii tijdens een nachtduik met mantaroggen. Het werd snel duidelijk dat de dolfijn wat vreemd zwom. Hoewel dolfijnen nieuwsgierige dieren zijn, bleek dit dier het gezelschap van de duikers te zoeken om om hulp te vragen.

dolfijn gered door duikers

Doordat de dolfijn om de nachtduikers bleef cirkelen, zagen ze wat er mis was: het dier bleek verstrikt te zijn geraakt in vislijn. De duikers deden hun uiterste best om de lijn, die om de linkerborstvin zat gedraaid, en de vishaak te verwijderen. De wilde dolfijn werkte mee en vertrouwde blijkbaar op de goede bedoelingen van zijn hulpverleners.

De vishaak bleek helaas niet uit de vin te krijgen, maar zonder de knellende vislijn kon de dolfijn zich al veel beter bewegen. Zeer waarschijnlijk redden de duikers hiermee het leven van het dier, dat lang niet het enige slachtoffer was van het afval in zee. Elk jaar worden zo’n 300.000 walvissen, dolfijnen en bruinvissen gedood door ronddrijvend visgerei.

Bekijk hier het schitterende filmpje van deze redding:

Bron: Treehugger ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde