“De inwoners van het township Tin Can Town (Blikkiesdorp) hebben nauwelijks geld voor eten en medische zorg voor zichzelf, laat staan voor hun huisdieren…”

Eind september 2013 hielpen de Nederlanders Cyrille van Bragt en Remco Stunnenberg vier Zuid-Afrikaanse vrouwen (Nikki, Rosie, Dinielle en Clarina) met hun zogenaamde Tin Can Town project in Blikkiesdorp, één van de allerarmste Townships in Zuid-Afrika. Blikkiesdorp ligt aan de rand van de luchthaven van Kaapstad. Het Tin Can Town project biedt de huisdieren in het township eten, directe medische hulp en medicatie. Om de week trekken de vier vrouwen Blikkiesdorp in, “gewapend” met honden- en kattenvoer en diermedicatie.

Blikkiesdorp
Bewoners maken graag gebruik van het Tin Can Town project, Blikkiesdorp | Foto via Remco Stunnenberg

Cyrille en Remco, die in de maand september rondreisden door Zuid-Afrika, zagen met eigen ogen hoe broodnodig het werk van deze vier vrouwen is.

Cyrille: “De inwoners van Blikkiesdorp hebben nauwelijks geld voor eten en medische zorg voor zichzelf, laat staan voor hun huisdieren…”

Over Blikkiesdorp
Blikkiesdorp is één van de allerarmste townships van Cape Town en ontstond ten tijde van de Worldcup 2010 in Zuid Afrika. Alle dak- en thuislozen werden verplaatst naar een afgelegen plek nabij het vliegveld. Uit het zicht van de camera’s en Worldcup bezoekers. De bewoners van Blikkiesdorp (blank, zwart en kleurling) kampen met enorme armoede, werkloosheid, ongeletterdheid en gebrek aan educatie. Hun huisdieren komen ook (medische) zorg tekort, daarom is dit project zo belangrijk.

Vrijwilligers, giften en donaties

Het Tin Can Town project drijft op vrijwilligers, giften en donaties. Om dit project te ondersteunen, besloten de twee Nederlanders een eenmalige geldinzamelingsactie in gang te zetten. Deze actie loopt tot en met 18 oktober en startte, hoe treffend, op dierendag.

Eventpagina

Mensen die deze actie willen steunen en/of volgen, kunnen de hiervoor aangemaakte Facebook-eventpagina bekijken, genaamd “Financieel Steuntje in de Rug voor Tin Can Town Project (Blikkiesdorp)

Blikkiesdorp
Zuid-Afrikaanse huisdieren krijgen (medische) verzorging | Foto via Remco Stunnenberg

Meer informatie?

Meer informatie over Blikkiesdorp en het Tin Can Town Project leest u in deze blog, geschreven door Cyrille van Bragt: http://remcostunnenberg.blogspot.nl/2013/10/wij-lopen-en-onze-tranen-ook.html

©PiepVandaag.nl Ingezonden brief van Remco Stunnenberg