Blaffende hondGisteren bestond de Hondenbescherming exact honderd jaar! Daarom zet de organisatie twee van haar leden in het zonnetje.

Juist dankzij haar leden, kan de Hondenbescherming al een eeuw lang opkomen voor hondenwelzijn en voor verantwoord hondenbezit. Daarom kregen op deze bijzondere dag twee leden van de jarige organisatie taart aangeboden.

Deze leden zijn woonachtig in gemeente Papendrecht en Leiden. Bijzonder is, dat zij op dezelfde dag jarig zijn als de Hondenbescherming. Zij kregen daarom een heerlijke ‘Hondenbeschermingstaart’ aangeboden als dank voor het mede mogelijk maken van de activiteiten van de organisatie.

Naast de taart ontvingen de leden ook het historisch overzicht van de Hondenbescherming. Daarin valt onder meer te lezen dat de organisatie in 1912 is opgericht om de trekhonden in Nederland voor hun zwaar beladen karren weg te krijgen. In 1962 wordt de laatste hond uitgespannen. Helaas zit het hondenwelzijnswerk er dan voor de Hondenbescherming nog niet op. Ze richt zich in deze periode op de vele kettinghonden die bescherming nodig hebben. Dit zijn waakhonden die niet in huis worden toegelaten, maar meestal in een stal, schuur of hok moeten verblijven en soms zeer beperkte leefruimte hebben. Na het bereiken van verbeterde leefomstandigheden voor deze groep honden, besluit de Hondenbescherming zich voor alle honden te gaan inzetten. Een inzet die vandaag de dag nog steeds nodig is. De hond is in Nederland dan wel met name gezelschapsdier geworden, maar hij bevindt zich helaas nog niet altijd in goed gezelschap.

Hoewel het uiteraard betreurenswaardig is dat de Hondenbescherming vandaag de dag nog nodig is, wil zij graag haar leden symbolisch bedanken. Juist daarom worden twee leden met dezelfde geboortedag op hun verjaardag in het zonnetje gezet.

Bron: Hondenbescherming