Sinds begin vorige week verkeerden vijf zeehonden in nood op zandplaat de Engelsche Hoek, nabij het Waddeneiland Terschelling. Twee dieren waren verstrikt in visnetten, twee hebben een ring om hun nek en een andere zeehond heeft een flinke wond. Gisteren kon een reddingsteam alvast de twee zeehonden bevrijden van de verstikkende netten.

Terschelling
Foto: Facebook Lenie ’t Hart

EHBZ’er op Terschelling Hessel Wiegman (EHBZ: Eerste Hulp bij Zeehonden) heeft al meer dan 4000 zeehonden gered en kan er weer een paar aan zijn lijstje toevoegen. Gisteren lukte het hem samen met andere zeehondenredders van Rederij Noordgat twee van de zeehonden op de Terschellingse zandplaat uit hun benarde positie te bevrijden: een week nadat de eerste meldingen binnenkwamen zijn de dieren eindelijk ontdaan van de knellende visnetten. Deze zeehonden zwemmen weer vrij rond; het zoute water zal de wonden die ze hebben opgelopen waarschijnlijk genezen.

Ook de andere drie hulpbehoevende zeehonden worden niet vergeten. Zodra het mogelijk is zal het zeehondenhulpteam zich over ze ontfermen.

Bronnen: Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds en Kustnieuws Nederland & Europa ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde