Gisterochtend bevrijdde directeur Frank Dales van de Dierenbescherming met behulp van een zogeheten lifehammer (puntig hamertje om in noodgevallen een autoruit mee in te slaan) een hond die was achtergelaten in een geparkeerde auto aan de Scheveningse Boulevard. ‘Want’, zo liet Dales weten, ‘wie tijdens de komende warmte een hond aantreft in een dichte, geparkeerde auto, heeft het recht om het dier te bevrijden. Ook al moet daarvoor een ruit aan diggelen.’  

frank dales bevrijdt hond
Foto: Dierenbescherming

Het ging in dit geval gelukkig niet om een echte hond en was de auto van de Dierenbescherming. Het was een actie, opgezet door de Dierenbescherming, om mensen alert te maken op honden die in geparkeerde auto’s worden achtergelaten. Het aanwezige publiek kreeg tekst en uitleg en als presentje een door de ANWB beschikbaar gestelde lifehammer.

“Sla onmiddellijk alarm of ga direct over tot actie”, luidt het devies. De Dierenbescherming vindt dat iedereen het recht heeft een ruit kapot te slaan als daarmee het leven van een dier gered kan worden. De Dierenbescherming vindt het onbegrijpelijk dat ook dit zomerseizoen bijna ieder weekeind weer sprake is van honden die in bloedhete auto’s zijn achtergelaten. “Gelukkig zijn we er in de meeste gevallen op tijd bij, maar het hangt soms letterlijk op seconden”, zegt Dales.

Bekijk hieronder een video van de actie:

Bron ©PiepVandaag.nl