Orkaan Florence in het oosten van de VS heeft veel huisdieren in nood gebracht, omdat ze bij de evacuatie voor de storm achtergelaten zijn door hun baasjes. Vastgebonden, in hokken of kennels, kunnen deze dieren geen kant op bij een overstroming. Maar gelukkig zijn er altijd weer vrijwilligers die in actie komen om dieren in nood te redden.

Florence
Huisdieren achtergelaten tijdens orkaan Florence worden gered door vrijwilligers | Foto: publiek domein

Misschien staan mensen er niet bij stil dat een gebied tijdens en na een orkaan als Florence kan overstromen, maar wanneer dat risico bestaat bind je geen hond aan de balustrade van je veranda. Toch is dit gerapporteerd. En ook honden in een hok in de tuin kunnen geen kant op, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Bijna verdronken
Op Twitter laat Marcus DiPaola weten dat hij 6 honden gered heeft uit zo’n hok. Te zien is hoe blij de dieren zijn dat er iemand komt die zich om ze bekommert. Hij schrijft:

“Ik heb zes honden gered in Leyland NC, nadat de eigenaar ze ACHTERGELATEN had in een hok buiten, dat onder water stond en het waterpeil steeg snel.

We hebben ze er uit gekregen, maar toen we vertrokken stond het water al zo hoog dat ze zonder ons verdronken waren. NEEM JE HUISDIEREN MEE!”

Echte dierenvrienden
Op meer plaatsen in het getroffen gebied wordt gemeld dat huisdieren gered worden door betrokken vrijwilligers, omdat hun baasjes ze achterlieten. Echte dierenvrienden die niet bang zijn voor een nat pak en riskante situaties.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel