Foto: Vlinderstichting

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse Landelijke Dag van de Vlinderstichting plaats. Op die dag wordt ook traditiegetrouw de ‘Gouden Vlinder’ uitgereikt, aan iemand die zich bijzonder voor vlinders heeft ingezet. Frans Melkert, beter bekend als broeder Frans, uit de abdij in Egmond, heeft de Gouden Vlinder 2012 in ontvangst mogen nemen.

“Hij heeft veel gekweekt aan vlinders en heeft ook erg veel naar het gedrag van vlinders gekeken. Jaren was hij actief met waarnemingen voor De Vlinderstichting. Hij publiceerde (wetenschappelijke) artikelen in de Entomologische berichten, in het Belgische tijdschrift Orchis en ook in ons eigen tijdschrift Vlinders. Voor velen was hij een inspirerend persoon en een vraagbaak op gebied van vlinders. Wegens zijn wetenschappelijke werk en zijn uitstraling voor de vlinders een verdiende Gouden Vlinder voor Broeder Frans Melkert”, aldus het rapport van de commissie Gouden Vlinders. De commissie bestaat uit Henk-Jan Kievit, Vestigingsmanager Culemborg bij Eelerwoude; Jan-Willem Sneep, directeur Samenwerkingsverband Nationale Parken en Kars Veling, projectleider bij De Vlinderstichting.

Omdat broeder Frans slecht ter been is, zijn Directeur van de Vlinderstichting Titia Wolterbeek en Kars Veling naar de abdij in Egmond gegaan om de Gouden Vlinder uit te reiken. Hieronder een korte filmimpressie.

Bron: De Vlinderstichting


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.