Een groep natuurbeschermers in een reservaat in Zuid-Afrika stond versteld toen een kudde van 11 olifanten een groep antilopen hielp te ontsnappen uit een omsloten ruimte binnen hun kamp.

De antilopen waren apart gezet vanwege een fokprogramma waarvoor ze verhuisd zouden worden. Lawrence Anthony, een van de natuurbeschermers, vertelde dat ze in eerste instantie dachten dat de olifanten op de balen lucerne voor de antilopen afkwamen. Het team keek behoedzaam toe hoe de olifanten een tijdje bleven rondlopen en zich uiteindelijk leken terug te trekken.
Maar toen benaderde de matriarch, Nana, de poort van de omheining en opende zorgvuldig en doelbewust alle vergrendelingen met haar slurf. Ze zwaaide de poort open en de kudde deed een stap achteruit. Op dat moment realiseerden de natuurbeschermers zich dat de olifanten niet uit waren op het voedsel, maar bezig waren met een bevrijdingsactie. Samen met de olifanten keken de mensen toe hoe de antilopen verdwenen in de nacht.
Inwoner van het reservaat en ecoloog Brendon Whittington-Jones vertelde over deze bijzondere gebeurtenis het volgende:
“Olifanten zijn van nature nieuwsgierig, maar dit gedrag is ongewoon en kan niet wetenschappelijk worden verklaard.”
Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk
Strijd mee tegen dierenleed!
Redactie AnimalsToday.nl
Gerelateerde berichten
3 Comments
Reageren is niet meer mogelijk.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Wil je ons werk op een bijzondere manier steunen, bijvoorbeeld met een mooi cadeau? Dat kan! Via Birdwise.nl gaat € 7,50 bij aankoop van een vogel of ander dier direct naar House of Animals. Een extra goede reden om zo’n mooie decoratieve tuinvogel, eekhoorn of egel te bestellen. Klik op de foto’s voor meer informatie.
Check ons op Instagram
#GNvdD : Maryland verbiedt doden van wilde dieren bij wedstrijden https://t.co/2QNqCu55ZW #GNvdD
VolgOlifanten trappen stroper dood in Zuid-Afrika, vier stropers opgepakt https://t.co/xUvWptm56w #AnimalsToday
Volg
Dat het niet wetenschappelijk verklaart kan worden is heel simpel.
De wetenschap loopt heel erg achter wat betreft gevoelens van dieren, bij hun is een dier nog steeds een zwakzinnige die zijn instincten volgt, misschien wel omdat er ook veel mensen op die manier leven.
Via google zie ik dat dit artikel al in 2003 verscheen. Is dit verhaal wat bij jullie 25-3-14 verscheen echt al 11 jaar oud?
Hallo Maroesja, bedankt voor je bericht. Nee, dit bericht komt niet uit 2003. Het is een recent artikel, gebaseerd op recente bevindingen van onder andere Eyes on Animals.
Vriendelijke groet, Redactie PiepVandaag.nl