Hoewel het stadsbestuur van Rotterdam heeft aangegeven wilde dieren per direct te willen weren uit het Kerstcircus heeft de directie van Ahoy besloten zich hier niets van aan te trekken.

Ga direct naar de petitie!

Ahoy
Ahoy Rotterdam | Foto: Emvee (Own work) [GFDL, CC-BY-SA-3.0 or CC-BY-SA-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons
Vorige maand nog had wethouder van dierenwelzijn Joost Eerdmans een gesprek met de directie:

“Ik heb ze op het hart gedrukt dat ons college liever geen circusacts met wilde dieren meer wil in onze stad. Dit jaar is wat ons betreft de allerlaatste keer.”

Omdat er nog steeds geen verbod is op het inzetten van wilde dieren in circussen, ontbreekt het Eerdmans aan juridische middelen om iets af te kunnen dwingen.

Begin september stuurden vierentwintig gemeenten een brandbrief aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Hierin riepen de portefeuillehouders Dierenwelzijn haar op om haast te maken met het wettelijke verbod op wilde dieren in circussen.

Jolanda Jansen, directeur van Ahoy heeft begrip voor de oproep van wethouder Eerdmans.

“Wij zijn ons zeer bewust van het feit dat de publieke opinie steeds meer opschuift in de richting van ‘liever geen wilde dieren meer in het circus’. Maar het is nog te vroeg om nu te zeggen dat ze volgend jaar ontbreken bij het Kerstcircus. Wij beraden ons. Olifanten, tijgers en leeuwen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op het publiek”, aldus Jansen.

Programmeur Fernand Banning van Kerstcircus Ahoy peinst er niet over om acts met olifanten en roofdieren in de ban te doen:

“Acts met olifanten, leeuwen of tijgers worden het meeste gewaardeerd. Dat blijkt elk jaar uit onze enquêtes. Het is traditie en hoort bij het circusgevoel.”

PiepVandaag.nl vindt het helemaal niet te vroeg, maar eerder veel te laat om te stoppen met het gebruik van wilde dieren in het circus. En wat het publiek echt vindt van circussen met wilde dieren, laten wij graag zien! Daarom initieert PiepVandaag.nl in samenwerking met Wilde Dieren de Tent Uit een petitie-actie.

Ben je ook van mening dat het gebruik van wilde dieren in circussen je reinste dierenmishandeling is? En wil je Ahoy laten weten dat de tijd rijp is voor een ommekeer?

Teken voor een Rotterdams Kerstcicus zonder wilde dieren in Ahoy!

[Op PiepVandaag.nl en met betrekking tot acties is het volgende privacy beleid van toepassing.]

[emailpetition id=”15″]

LET OP: Soms duurt het even voordat uw ondertekening meegenomen wordt in de telling.

[Op PiepVandaag.nl en met betrekking tot acties is het volgende privacy beleid van toepassing.]

Meer doen?

Deel deze petitie met vrienden en laat via social media aan Ahoy weten wat u vindt!

Facebook Ahoy

Twitter Ahoy

De link naar deze actie mailen naar vrienden!?

Wil je nog eens nalezen waarom het absoluut onaanvaardbaar is dat wilde dieren nog steeds hun kunstjes in het circus moeten doen. Lees dan hier de laatste blog van Karen Soeters over haar bezoek aan Circus Renz Berlin en de erbarmelijke omstandigheden waarin dieren daar moeten leven.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl