Een ‘held’ met een jachtgeweer in de omgeving van Haaksbergen heeft het nodig gevonden om een jong katje te beschieten. Het dier werd gevonden met een pootje aan flarden geschoten en diverse andere ernstige verwondingen. Maar het leefde nog wel.

Mork
Zo kwam katertje Mork binnen bij Dierenkliniek Enschedesestraat in Hengelo | Foto genomen door de dierenkliniek

Het katertje was al enkele dagen gezien in Haaksbergen, waarna iemand de dierenambulance belde. De dierenarts die het beestje daarna verzorgde concludeerde dat er van dichtbij op het katje is geschoten. Een achterpootje hing alleen nog aan wat huid en de botten staken eruit. Tijdens het onderzoek ontdekte men hagel in de testikels van het katje, en ook de staart bleek vol gaatjes te zitten door de hagel. Volgens de dierenarts is het daarom zeker dat de dader een ‘erkende’ jager is, omdat voor jachtgeweren een vergunning nodig is. Overigens gaat het ook nog eens om een waardeloze schutter, omdat hij het niet voor elkaar heeft gekregen het beestje met één schot te doden.

Volgens dierenarts Visser is het een wonder dat het katertje de aanslag overleefd heeft, want het dier moet enkele dagen met zijn verwondingen rondgelopen hebben. Er werd besloten om het pootje te amputeren en de rest van de verwondingen goed te verzorgen. Al snel was het beestje aan de beterende hand, en nadat het verhaal in de Tubantia was verschenen meldden zich meerdere mensen om het katje op te vangen. Het beestje heeft de naam Mork gekregen en is inmiddels opgenomen bij mensen die ervaring hebben met het opvangen van katten met 3 poten.

Een medewerkster van Dierenkliniek Enschedesestraat in Hengelo vertelde aan PiepVandaag.nl:

“Het gaat inmiddels heel erg goed met het beestje op zijn nieuwe adres. Hoewel het een behoorlijk verwilderd katje was kan het baasje Mork inmiddels goed benaderen en hij springt al op het nachtkastje. Het hoort gewoon niet om op zo’n dier te schieten, ook al bevalt het je niet dat het ergens loopt waar je vindt dat het niet thuishoort. Dan ga je toch eerst eens langs bij een mogelijke eigenaar.”

In november vorig jaar werd al door de Tweede Kamer besloten dat verwilderde katten niet meer afgeschoten mogen worden, onder meer na lang aandringen van de Partij voor de Dieren. De jager is daarom hoe dan ook in overtreding geweest door op Mork te schieten. Eventuele getuigen kunnen dus aangifte doen bij de politie wegens ernstige dierenmishandeling, in de hoop dat de laffe jager flink aangepakt wordt door Justitie.

Bronnen: Tubantia Hengelo & Tubantia Haaksbergen ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.