De politie in Soest is op zoek naar de dader die een kat heeft beschoten met een buks. Het dier werd tussen de ogen geraakt. Aanvankelijk was er nog hoop, maar de verwonding bleek dermate ernstig dat ervoor is gekozen om de kat te laten inslapen.

Foto: publiek domein

De baasjes zaten al zes dagen in spanning, want de kat des huizes kwam niet thuis. En toen hij zaterdagochtend eindelijk thuiskwam was de schrik enorm. De wond is kenmerkend voor die van een luchtbuks. De diepte van de verwonding geeft aan dat het relatief botte kogeltje een flinke klap heeft uitgedeeld, met waarschijnlijk meer schade dan wat zichtbaar is.

kat in Soest beschoten met buks
Wie heeft deze kat in Soest beschoten met een buks? | Foto: ©Politie Soest

Het schieten op dieren en mensen met een buks, luchtdrukpistool, een katapult of kruisboog is ten strengste verboden. Gebruik van luchtdrukwapens is alleen toegestaan op eigen terrein, enkel voor het sportief schieten op kaartjes, niet op dieren en mensen. De vraag is echter of iemand die op andermans huisdieren schiet niet net zo lief een mens in het vizier neemt, als het zo uitkomt.
.

Wie schiet met een buks op katten?

Het vermoeden bestaat dat de kat is beschoten in de omgeving van de Hofstedering in Soest. Het is nog niet bekend wie de dader is, maar daar kan verandering in komen. De politie zoekt getuigen van het gebeuren, of hopen dat de dader zijn mond voorbijpraat en iemand het ter ore komt. Niet alleen veroorzaakte de dader erg veel dierenleed, ook het verdriet voor de eigenaren is groot en moeilijk te verwerken.

Weet je meer over deze zaak, meld dat dan alsjeblieft bij de politie via 0900-8844 (Soest) of via 144 bij de dierenpolitie. Als je niet wil dat je informatie openbaar wordt kun je ook terecht bij M (Meld Misdaad Anoniem), of je mailt House of Animals via info@houseofanimals.nl. Een melding bij House of Animals blijft altijd anoniem, maar de informatie belandt wel uit op de juiste plek.

Bron:

Wie doodde eend(en) van kinderboerderij in Zwartemeer?

©AnimalsToday.nl BVR