Afgelopen weekend zijn 7 eenden spoorloos verdwenen van kinderboerderij de Beatrixhoeve in het Drentse Zwartemeer. Zondagavond werd een afgerukte eendenkop gevonden in een sloot voor de kinderboerderij, waarmee de verdenking is gevallen op ‘onverlaten’ uit de omgeving.

Wie doodde eend(en) van kinderboerderij in Zwartemeer?
Wie doodde de eend(en) van kinderboerderij in Zwartemeer? | Foto (loopeend, illustratief): publiek domein

In het veld bij de kinderboerderij woonden 3 tamme eenden en sinds kort 4 ‘loopeenden‘, die niet kunnen vliegen maar heel parmantig overeind lopen. Volgens getuigen was het afgelopen weekend erg rumoerig in de omgeving van de Beatrixhoeve, aldus beheerder Linda Pepping:

“Het is hier zaterdagnacht heel onrustig geweest. Er was veel kabaal rondom de boerderij. Buren zijn nog uit bed geweest, maar uiteindelijk was de algehele conclusie ‘ach, een zaterdagnacht in Zwartemeer’.”

Alle betrokkenen, inclusief de politie, zijn na de lugubere vondst van zondagavond overtuigd dat de eenden niet op eigen houtje zijn verdwenen. De afgerukte kop van de eend was vrijwel intact, waarmee een roofdier wordt uitgesloten, want ‘een vos eet niet met mes en vork’. Het dier zou de nek omgedraaid zijn. Dagblad van het Noorden meldt tevens dat het niet de eerste keer is dat de Beatrixhoeve door vandalisme is getroffen. Eerder zijn er speeltoestellen vernield en er is met rauwe eieren gegooid. Verder zijn er begin dit jaar verdachte sterfgevallen geweest onder dieren, waarbij mogelijk sprake was van vergiftiging.

Wie doodde de eend(en) in Zwartemeer?

Kinderboerderijen zijn vaker het doel van baldadig gedrag, maar in Zwartemeer is duidelijk sprake van een groter probleem. Daarom een oproep aan iedereen die meer weet over deze laffe daad, want mensen die niet van dieren kunnen afblijven en ze moedwillig kwaad doen verdienen geen hand boven het hoofd. Wie met dierenmishandeling begint eindigt niet zelden bij geweld tegen mensen. Dergelijke mensen vormen een bedreiging voor de openbare orde en veiligheid. Al is dat niet de hoofdreden om ze aan te geven: de dader(s) moet(en) het ‘voelen’ hoe het is om weerloze dieren te mishandelen, via een pittige gerechtelijke uitspraak.

Dus weet je meer over de dader(s), meld dat dan alsjeblieft bij de politie via 0900-8844 of via 144 bij de dierenpolitie. Als je niet wil dat je informatie openbaar wordt kun je ook terecht bij M (Meld Misdaad Anoniem), of je mailt House of Animals via info@houseofanimals.nl. Een melding bij House of Animals blijft altijd anoniem, maar de informatie belandt wel uit op de juiste plek.

Bron:

©AnimalsToday.nl BVR