De afgelopen maanden zijn er maar liefst 14 ezels op Sint Eustatius gestorven door ondervoeding en gebrek aan water. De ezels bevinden zich in een afgezet gebied en kunnen geen kant op.

ezel - Sint Eustatius
Foto: Wikimedia Commons

Sint Eustatius is een Nederlands eiland in het Caribisch gebied, dat sinds 2010 bestuurlijk als openbaar lichaam een bijzondere gemeente vormt. Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft een begrazingsgebied afgezet, waar ezels worden gehouden. De dieren kunnen daar geen kant op en hebben niet voldoende voedsel of water.

Laurens Duiveman van de Greenfound Foundation laat weten dat de nog levende ezels snel in conditie achteruit gaan. Inmiddels heeft D66 afgelopen dinsdag kamervragen gesteld over de nalatigheid en ook de Partij voor de Dieren is er mee bezig.

Snelle actie is nu nodig voor de ezels, laat daarom vooral samen met de Greenfound Foundation je stem horen!

Stichting Dierenlot heeft inmiddels al toegezegd uit haar noodfonds geld over te gaan maken aan de Greenfound Foundation om het voer en water voor de ezels te kunnen verzorgen. Een hele goede daad, maar helaas is het niet genoeg. De overheid op Sint Eustatius moet direct in actie komen, zodat er geen dieren meer onnodig creperen en de hongerdood sterven. De Nederlandse overheid heeft hier ook verantwoordelijkheid en zal ook in actie moeten komen.

©PiepVandaag.nl Mirjam Roenhorst