Ellen DeGeneres, de in Amerika mateloos populaire (en ook hier niet onbekende) comédienne, actrice en presentatrice van een praatprogramma à la Oprah Winfrey, is een enorme dierenvriend. Om dieren te helpen heeft zij een Facebook-spel laten ontwikkelen waarbij het spelen ervan leidt tot hulp voor dieren in het echte leven.

Joy Kingdom
Joy Kingdom

Het spel heet Joy Kingdom en laat spelers, Amani, King of the Animal Spirits, helpen bij het herstellen van zijn land, nadat schaduwen al het geluk hebben gestolen. Bij het spel kan ‘Joy’ worden verdiend, wat ter ondersteuning van echte dierenwelzijnsprojecten kan worden ingezet.

DeGeneres zegt:

“Ik heb altijd gezegd dat ik het belangrijk vind een stem te zijn voor dieren, omdat ze zelf niet kunnen praten. En nu ga ik op Facebook voor ze, want mijn kat kan haar wachtwoord maar niet onthouden. Joy Kingdom is leuk en ik ben blij dat we veel dieren zullen kunnen gaan helpen”

Goede doelen die worden gesteund door Joy Kingdom zijn: The Humane Society of the United States (HSUS), Best Friends Animal Society en Farm Sanctuary.

Video Joy Kingdom

Joy Kingdom from Ryan Wehner / Digital Twigs on Vimeo.

Ellen DeGeneres is niet de eerste ster die een Facebook-spel lanceert ter ondersteuning van goede doelen. Justin Bieber deed dat al eerder met WeTopia, een spel wat welzijnsprojecten voor kinderen ondersteund.

Bron ©PiepVandaag.nl