Bijzonder vreemde actie bij het programma De Wereld Draait Door (DWDD). Daar werd  in de uitzending van afgelopen dinsdag een houtsnip bereid door koks Robert Kranenborg en Philippe Vanheule.

Houtsnip
Houtsnip | Foto via rudidebruyne.be

Onder andere Vroege Vogels, ook een programma van de Vara reageerde woedend:

“Namens de redactie van Vroege Vogels willen we onze afschuw uitspreken over het onderwerp in de uitzending van De Wereld Draait Door op dinsdag 20 november waarbij een houtsnip werd bereid. Het gaat om een beschermde vogel waarop in ons land niet mag worden gejaagd. Daarbij zetten de koks in het programma aan tot illegale actie door te beweren dat ‘jagers die een eigen jachtterrein hebben erop mogen schieten’.”

Artikel 9 van de Flora- en faunawet verbiedt het doden van beschermde inheemse diersoorten. Op het overtreden van artikel 9 staat ingevolge artikel 6 van de Wet economische delicten een maximumstraf van zes maanden hechtenis, taakstraf of een geldboete van € 18.500,- .

Al eerder kwam het programma in opspraak toen Kranenborg beelden liet zien waarop een levende kikker aan stukken werd gesneden. De Partij voor de Dieren zei in een reactie:

“De Partij voor de Dieren vindt het misselijkmakend dat De Wereld Draait Door uit pure sensatiezucht heeft gemeend het eten van kikkers te moeten promoten en de gruwelijke wijze waarop de dieren gedood worden in beeld te moeten brengen.”

Inmiddels heeft de Partij voor de Dieren Kamervragen gesteld over het item in het tv-programma met de houtsnip.

Bron: Trouw ©PiepVandaag.nl