Een volwassen tapir zat vast in een afvoerkanaal in de stad Selangor in Maleisië. Om het dier uit zijn benauwde positie te kunnen bevrijden was het nodig om een team van hulpverleners in te schakelen. De beelden van de redding hebben veel indruk gemaakt in Maleisië.

Tapir
Tapir gered uit afvoerkanaal in Maleisië | Foto: Pixabay

Het dier kwam in het afvoerkanaal terecht nadat het aan het rondzwerven was in een woonwijk van Selangor. Vroeg in de ochtend was het dier rustig van struiken aan het grazen, toen hij schrok van mensen, waarvan sommige op brommers, en hij het op een lopen zette. Vervolgers viel de tapir in het afvoerkanaal. Inwoners van het gebied waarschuwden vervolgens de autoriteiten. De hulpverleners hadden uiteindelijk veel geduld, een groot tuig en een hijskraan nodig om het bange dier in nood uit het afvoerkanaal te kunnen tillen. Gelukkig heeft de tapir geen grote verwondingen opgelopen, behalve een aantal schrammen. Hij wordt momenteel opgevangen en verzorgd in een opvangcentrum in de stad.

Tapirs zijn herbivoren, familie van de paarden en neushoorns, en leven in het zuidoosten van Azië en in Zuid-Amerika. Het is een solitair levend dier, en het is zeer zeldzaam om tapirs tegen de komen in een stedelijk gebied.

Bekijk de video hier.

Bron: Antena3 ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer