In het Schotse Lybster werd onlangs een otterpup op straat gevonden. Het acht weken oude dier was gedesoriënteerd en haar moeder was nergens te bekennen. Het SPCA National Wildlife Rescue Centre in Fishcross zorgt nu voor baby-otter Murkle, tot ze weer kan worden uitgezet.

otterpup
Foto: Scottish SPCA

Na de vondst werd de otterpup eerst naar een dierenartspraktijk gebracht waar medewerker Audrey Gunn haar verzorgde.

“Murkle was erg ziek, zwak en lethargisch toen ze werd aangetroffen. Haar moeder is misschien gedood of ergens van geschrokken. In haar eentje had ze niet kunnen overleven, want otters blijven gewoonlijk bij hun ouders tot ze ongeveer een jaar oud zijn.”

Nadat ze een tijdje in een verwarmde kamer bij de dierenarts had gelegen kwam ze bij. De verse forel die ze kreeg deed haar ook goed, ze had trek en wilde meer: een positief teken.

“Het gaat goed met haar bij het dierenopvangcentrum. Binnenkort zal men haar langzaam voorbereiden op een leven in het wild, door haar zo min mogelijk aan te raken. Om te overleven is een gezonde angst voor mensen van belang. Over een maand of 12 hopen ze haar vrij te laten, als ze voor zichzelf kan zorgen.”

Bronnen: Metro, Scotsman ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.