In een woning in Westdorpe (Zeeland) heeft de politie overblijfselen van hond en zeven cavia’s gevonden. Hun baasjes verhuisden vorig jaar naar België en lieten de dieren aan hun lot over. Ze verhongerden en droogden uit, wat hen fataal werd.

Hondje

De dode hond lag in een schuur. Uit onderzoek is gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn, maar het is niet bekend wat er met de tweede hond is gebeurd. Het is mogelijk dat, wegens de extreme honger die de dieren hebben moeten lijden, de ene hond de andere heeft opgegeten. De restanten van de cavia’s lagen in een hok in de tuin.

De overblijfselen werden een week geleden gevonden na een melding over stankoverlast. De eigenaren van de dieren zijn twee vrouwen van 24 en 42 jaar. Zij hebben zich dinsdag bij de politie gemeld en zijn aangehouden. Zij konden geen geldige reden geven voor de verwaarlozing van de dieren. Ze hebben hun woning na hun verhuizing leeg achtergelaten.

De vrouwen zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. Ze hebben een dagvaarding gekregen en zijn weer op vrije voeten gesteld.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor