Stop subsidie voor stierenvechten

Vandaag bespreekt het Europees Parlement de begroting voor 2015. Een van de onderwerpen die aan bod zal komen is de subsidie die de stierenvechtsector van de Europese Unie ontvangt, via agrarische landbouwsubsidies. De sector strijkt hiermee 129 miljoen euro op.

parlement

Vanzelfsprekend zijn veel Europeanen tegenstander van het subsidiëren van stierenvechten. Europarlementariër van GroenLinks, Bas Eickhout, zal daarom een amendement inbrengen om hieraan een einde te maken. De subsidie voor een dergelijk barbaars evenement staat haaks op het Europees Verdrag voor de bescherming van dieren waarin staat:

Dieren mogen niet lijden aan pijn, verwondingen, angst of stress.

De Britse Europarlementariër Alyn Smith en zijn fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie zijn van plan het amendement te steunen:

‘Agrarische subsidies moeten worden aangewend om boeren te helpen bij het verbouwen van voedsel, niet om gedateerde en gruwelijke dierenoffers te financieren.’

Diverse dierenwelzijnsorganisaties, zoals CAS International en Een DIER Een VRIEND (EDEV), protesteren vandaag in Brussel tegen de subsidiëring en voor het voorstel van Bas Eickhout. De demonstratie vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur.

Het amendement kun je steunen door deze petitie te tekenen. Bekijk ook de website Stop €129 EU-Millions for Bullfights om Nederlandse Europarlementariërs via e-mail te laten weten hoe je over subsidiëren van stierenvechten denkt.

Bronnen: CAS International, EDEV ©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. igo emons zegt:

    dat dit in 2014 nog mogelijk is,verschrikkelijk

  2. Het is gewoon te bizar voor woorden dat mensen hier voor de lol een kaartje voor kopen, dat er mensen zijn die het in stand houden en uitvoeren en dat ONS belastinggeld het ook nog eens subsidieert!

  3. wanneer krijgen mensen weer ooit zo’n kans ?

  4. ik vind het absurd dat er zo weinig aandacht is besteed aan het feit dat mensen hun stem mochten uitbrengen via deze bovengenoemde petitie. Slechte zaak want ik weet zeker de heel EU het volk is erop tegen stierenvechten, corridas en festivals

  5. Het moet stoppen nergens voor nodig dat stieren vechten ik het nut er niet van in