Mensen kunnen nog veel leren van dieren, wanneer het gaat om compassie. Lana is een 8 maanden oude pup die van de straten in Brazilië is gered. Ze was nog maar een kleine puppy toen haar nest door hartteloze mensen op straat werd gedumpt. Gelukkig werd ze gered en uiteindelijk geadopteerd door Suelen Schaumloeffel en haar aanstaande man.

zwerfhond
Foto: Facebook / Suelen Schaulloeffel

Hoewel ze nu alles heeft wat haar kleine hondenhartje begeert, lijkt Lana haar dagen als straathondje niet te zijn vergeten. Onlangs maakte zij zich klaar om lekker te gaan slapen in haar hondenhuisje in de voortuin van het huis van Suelen Schaumloeffl en haar aanstaande man. De vrouw bracht haar een lekkere, warme deken om op te liggen. De volgende dag, toen Suelen en haar verloofde op het punt stonden te vertrekken naar hun werk, aanschouwden ze een hartverwarmend en ontroerend tafereel: Lana had haar warme deken meegesleept naar het hek en deelde het met een zwerfhond buiten het hek, zodat ze allebei een lekker zacht bedje hadden.

Suelen maakte een foto van de twee slapende hondjes: de zwerfhond buiten het hek en Lana binnen het hek. De foto deelde ze op Facebook en werd door duizenden mensen gedeeld.

Inmiddels is de zwerfhond, met wie Lana haar deken deelde, gered van de straat en heeft hij iedere nacht een warm bedje om in te slapen. Compassie is aanstekelijk en velen raken geïnspireerd door Lana’s goedheid. Laat je ook inspireren door Lana en toon mededogen naar andere mensen en dieren toe. Verleen hen een helpende hand en sta elkaar bij in moeilijke tijden. Zo maken we de wereld samen een beetje mooier.

 

Bron: One Green Planet ©Animals Today Monique van Dijk Armor