Uit onderzoek uitgevoerd door de universiteit van Hiroshima, Japan, blijkt dat het concentratievermogen toeneemt na te hebben gekeken naar vertederende foto’s van baby dieren.

Eendenkuiken
Eendenkuiken | Foto via Flickr Emyan

Volgens de onderzoekers zorgen empathische gevoelens die de jonge dieren op de foto’s los maken tegelijkertijd voor een toename in het vermogen je beter te kunnen concentreren.

Het experiment

Proefpersonen bekeken foto’s en moesten daarna een tweetal taken uitvoeren waarbij concentratie een belangrijke factor is. De taken bestonden uit het vinden van een cijfer in een willekeurige volgorde van cijfers en het spelen van Dokter Bibber, een behendigheidsspel (bij menig niet onbekend).

De proefpersonen werden onderverdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg foto’s te zien met daarop prettige beelden van voedsel, een bord met pasta bijvoorbeeld. Terwijl de andere groep vertederende plaatjes van jonge dieren te zien kreeg.

Proefpersonen die de foto’s van de baby dieren hadden gezien, presteerde bij Dokter Bibber maar liefst 44% beter dan de andere groep, maar waren wel 12% langzamer. Bij de taak met de cijfers waren de verschillen iets kleiner, maar nog steeds opmerkelijk, 16% accurater en dit keer was de dieren-groep ook nog eens 13% sneller.

Buiten het feit dat jonge dieren en de beeltenissen ervan ons vertederen en we er blij van worden, hebben dergelijke foto’s dus ook een positieve invloed op onze concentratie.

Dus ter ondersteuning voor de lange werkdag vandaag, hier wat inspiratie!

Puppy
Puppy | Foto via Flickr: TimEbbs
Kitten
Kitten | Foto via Flickr: DomiKetu
Puppy
Puppy | Foto via Flickr
Kitten
Kitten | Foto via Flickr: autumnfolk

Bron ©PiepVandaag.nl