Slechts een jaar nadat de eerste legkippen door Red een Legkip gered werden van de slacht, zal op Dierendag 4 oktober om 12.00 uur bij de opvang in Twijzelerheide (Friesland) de duizendste geredde legkip overhandigd worden aan een adoptant. Deze duizendste geredde legkip gaat samen met drie van haar zusters wonen in de mooie grote tuin in Emmen van de familie De Graaf, waar ze naar hartelust tot aan haar dood mag scharrelen. Om dit te vieren worden de geredde legkippen getrakteerd op een speciale kippentaart.

Red een legkip

Kippen zijn in de dierenindustrie de meest mishandelde dieren. Zo wordt er iedere seconde in ons land voor het produceren van legkippen een kuikenhaantje vergast of versnipperd. 44, 5 miljoen legkippen, waaronder tot 2021 nog altijd 1, 7 miljoen kippen in kooien, leven in ons land onder erbarmelijke omstandigheden.

Wanneer de kippen door Red een Legkip gered worden zijn ze vaak angstig, gedeeltelijk kaal en rafelig en zijn hun kammen en lellen zichtbaar bleek door het gebrek aan zonlicht. Maar zodra deze kippen eindelijk de ruimte krijgen en kunnen scharrelen in zand of gras stoppen ze met het pikgedrag waardoor ze kaal werden.

Inmiddels heeft Red een Legkip, een jaar nadat de eerste legkippen gered werden, zeven opvangplekken, waar de kippen, nadat ze gered zijn van de slacht, naartoe gebracht worden om aan te sterken, voordat ze geadopteerd worden. Adoptanten vanuit het hele land en uit België rijden vaak urenlang om deze door de industrie uitgebuite legkippen eindelijk een mooi leven te geven bij hen in de tuin. Iedereen die voor Red een Legkip werkt, doet dit geheel belangeloos.

Met Pasen hield PiepVandaag een actie voor Red een Legkip. Koffietijd besteedde aandacht aan de actie. Bekijk het filmpje hier.

Bron: www.redeenlegkip.nl ©PiepVandaag.nl