Acteur Johnny Depp heeft na een draaidag in Australië voor de vijfde Pirates of the Carribbean film, gekleed in zijn Jack Sparrow-outfit, een bezoek gebracht aan zijn pas geadopteerde vleermuis in de Bat Clinic & Wildlife Trauma Centrum in Advancetown, Queensland.

Johnny Depp
Johnny Depp bij het Australian Bat Clinic & Wildlife Trauma Centre | Foto via Facebook

De Bat Clinic & Wildlife Trauma Centrum heeft als doel de best mogelijke medische zorg te bieden aan alle soorten vleermuizen die ziek of gewond zijn of wees zijn geworden. Het centrum vangt de dieren op, verzorgt ze en laat ze daarna weer vrij in de natuur. Tevens geeft de organisatie voorlichting aan het publiek over vleermuizen en zet zich ervoor in mensen te laten accepteren dat deze dieren onderdeel zijn van de oorspronkelijke fauna van Australië.

De kliniek zette een filmpje online, waarop te zien is hoe Johnny Depp ‘zijn’ babyvleermuis met de naam Jackie Sparrow de fles geeft. De video is na een paar dagen al meer dan vijf miljoen keer bekeken.

Johnny Depp.caught up with us again last week for an update on little Jackie Sparrow (The orphaned bat he is sponsoring). Here is a video of Dad bottle feeding his little orphaned baby. It’s so fantastic to see him showing a genuine interest, and helping us raise awareness for bats!

Posted by Australian Bat Clinic & Wildlife Trauma Centre on woensdag 22 juli 2015

Via Facebook laat het Centrum weten dat het “fantastisch is om te zien dat hij oprechte interesse toont en ons helpt om bewustmaking voor vleermuizen te kweken”.

Bronnen: HLN.be & HuffingtonPost.com ©PiepVandaag.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.