Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft en Stichting Dierennood hebben GroenLinks-burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog per brief een mooi en waardig alternatief aangeboden voor de haan, die drie dagen lang met Pinksteren op Schiermonnikoog dreigt opgesloten te worden in een mand aan een 18 meter hoge paal. De dierenorganisaties willen zich kosten nog moeite besparen om voor Ineke van Gent een Kip caravan te huren, waarin zij als burgermoeder de plaats van de haan kan innemen.

burgemeester
Teken een haan en #helpdehaan van Kallemooi | ©AnimalsToday.nl

De Kip caravan zal met Ineke erin met hulp van een hijskraan omhoog gehesen worden en vastgemaakt worden aan een mast. Zo kan Ineke van Gent het nieuwe symbool worden van dit zogenaamde vruchtbaarheidsfeest en zonder gezichtsverlies burgemeester blijven en hoeft zij zich bovendien ook niet schuldig te maken aan het faciliteren van dierenmishandeling.

Uiteraard zullen camera’s in de caravan ervoor zorgen dat iedereen Ineke goed kan zien en zal er een huisarts ter plekke zijn om haar gezondheid in de gaten te houden. Ook zal er ruim voldoende water en brood in de caravan zijn en zal er een chemisch toilet zijn waar Ineke van Gent haar behoefte op kan doen. In de Kip caravan hoog aan de mast wacht haar een riant uitzicht op al haar feestvierende burgers.

burgemeester
Katie-Lee, 10 jaar, Geldrop, #helpdehaan | ©AnimalsToday.nl

Omdat mevrouw Van Gent alle eerdere aangeboden alternatieven (zoals de honderden kindertekeningen die zij kreeg van een haan om als alternatief in de mand te stoppen en een kunsthaan) klaarblijkelijk niet als alternatief wil zien, hopen de dierenorganisaties dat zij dit voorstel sportief gaat opvatten en de hand in eigen boezem steekt en van dit bijzondere aanbod gebruik gaat maken.

In tegenstelling tot de haan weet Ineke van Gent dat haar vrijwillige opsluiting maar drie dagen zal duren. Zij zal er levend en gezond uit komen en daarna met veel respect behandeld worden en zeker niet aan haar armen worden rondgesjouwd met een massa mensen er om heen, zoals met de haan gebeurt. Een burgemeester waardig!

Kallemooi
Morgan Cabo, 6 jaar, Geldrop #helpdehaan | ©AnimalsToday.nl

Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft en Stichting Dierennood hebben vorige week alsnog aangifte gedaan van dierenmishandeling en overtreding van de Wet dieren door de Kallemooicommisie van Schiermonnikoog, en een verzoek gedaan om handhavend op te treden tegen het willens en wetens overtreden van de Wet dieren en het Besluit houders van dieren door de Kallemooicommissie van Schiermonnikoog de komende Pinksterdagen.

Persbericht Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft, Stichting Dierennood


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.