Burgemeester als alternatief voor haan van Schiermonnikoog?

Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft en Stichting Dierennood hebben GroenLinks-burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog per brief een mooi en waardig alternatief aangeboden voor de haan, die drie dagen lang met Pinksteren op Schiermonnikoog dreigt opgesloten te worden in een mand aan een 18 meter hoge paal. De dierenorganisaties willen zich kosten nog moeite besparen om voor Ineke van Gent een Kip caravan te huren, waarin zij als burgermoeder de plaats van de haan kan innemen.

burgemeester

Teken een haan en #helpdehaan van Kallemooi |  ©AnimalsToday.nl

De Kip caravan zal met Ineke erin met hulp van een hijskraan omhoog gehesen worden en vastgemaakt worden aan een mast. Zo kan Ineke van Gent het nieuwe symbool worden van dit zogenaamde vruchtbaarheidsfeest en zonder gezichtsverlies burgemeester blijven en hoeft zij zich bovendien ook niet schuldig te maken aan het faciliteren van dierenmishandeling.

Uiteraard zullen camera’s in de caravan ervoor zorgen dat iedereen Ineke goed kan zien en zal er een huisarts ter plekke zijn om haar gezondheid in de gaten te houden. Ook zal er ruim voldoende water en brood in de caravan zijn en zal er een chemisch toilet zijn waar Ineke van Gent haar behoefte op kan doen. In de Kip caravan hoog aan de mast wacht haar een riant uitzicht op al haar feestvierende burgers.

burgemeester

Katie-Lee, 10 jaar, Geldrop, #helpdehaan | ©AnimalsToday.nl

Omdat mevrouw Van Gent alle eerdere aangeboden alternatieven (zoals de honderden kindertekeningen die zij kreeg van een haan om als alternatief in de mand te stoppen en een kunsthaan) klaarblijkelijk niet als alternatief wil zien, hopen de dierenorganisaties dat zij dit voorstel sportief gaat opvatten en de hand in eigen boezem steekt en van dit bijzondere aanbod gebruik gaat maken.

In tegenstelling tot de haan weet Ineke van Gent dat haar vrijwillige opsluiting maar drie dagen zal duren. Zij zal er levend en gezond uit komen en daarna met veel respect behandeld worden en zeker niet aan haar armen worden rondgesjouwd met een massa mensen er om heen, zoals met de haan gebeurt. Een burgemeester waardig!

Kallemooi

Morgan Cabo, 6 jaar, Geldrop #helpdehaan | ©AnimalsToday.nl

Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft en Stichting Dierennood hebben vorige week alsnog aangifte gedaan van dierenmishandeling en overtreding van de Wet dieren door de Kallemooicommisie van Schiermonnikoog, en een verzoek gedaan om handhavend op te treden tegen het willens en wetens overtreden van de Wet dieren en het Besluit houders van dieren door de Kallemooicommissie van Schiermonnikoog de komende Pinksterdagen.

Persbericht Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft, Stichting Dierennood

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Jeroen zegt:

  Dit lijkt mij een prima initiatief.
  Zo kan GroenLinks burgemeester Ineke van Gent laten zien dat zij de moed heeft om dit te doen en dat vanaf nu de waanzin met de haan in de mand verleden tijd is.
  Kinderen wijsmaken dat het enorm leuk is om een dier te misbruiken en te mishandelen, dat kan een burgemeester het volk toch niet aandoen.

 2. kengai zegt:

  Ja misschien de enige oplossing of is er een vrijwilliger die verkleed als haan daarin wil zitten.
  Er is vast wel iemand die dat wil doen om dan ook op deze manier van zijn zuipende medebewoners af te zijn.
  Ja moeilijk om te moeten kiezen voor je onnozele bewoners of bezwijken onder de druk van half Nederland. Dat wij geen democratisch land zijn is allang duidelijk, want de meerderheid van de bevolking krijgt bijna nooit zijn zin, want ook de jacht gaat gewoon door ondanks dat zeker 80% tegen is.