De haan van Kallemooi wordt ieder jaar 3 dagen op 18 meter hoogte in een mandje opgehangen aan een mast. Deze Pinkstertraditie op Schiermonnikoog mag helemaal niet volgens de wet. Onderdeel van de petitie #helpdehaan is een tekenwedstrijd voor kinderen: teken jouw mooiste haan en vraag aan burgemeester Ineke van Gent of je tekening mee omhoog mag, in plaats van de echte haan.

#helpdehaan
Teken jouw mooiste haan van Kallemooi #helpdehaan

We vragen natuurlijk iedereen om de petitie te tekenen, zodat deze dieronvriendelijke traditie een halt wordt toegeroepen.

Teken een haan
Als alternatief voor een echte haan vragen wij kinderen om een prachtige haan te tekenen. Kinderen spelen tijdens Kallemooi een belangrijke rol, en die traditie willen we ze niet ontnemen. Dus #helpdehaan, teken een haan. En misschien mag de mooiste getekende haan voortaan wel mee in het mandje, in plaats van de echte.

Hoofdredacteur Karen Soeters van Animals Today legt aan kinderen uit wat ze precies kunnen doen:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Deelname
Vraag aan de burgemeester van Schiermonnikoog of jouw getekende haan mee omhoog mag in het mandje, in plaats van een echte haan. Mail ons – alleen met toestemming – een foto of scan van jouw getekende haan naar redactie@animalstoday.nl. Vergeet niet je (voor)naam, leeftijd en woonplaats te vermelden. We zullen de mooiste tekeningen hier op de site laten zien, als ondersteuning van de petitie.

Petitie #helpdehaan van Kallemooi
Steun de petitie, teken voor de haan en deel dit bericht zoveel mogelijk op de sociale media. Hartelijk dank.

Tot nu toe 8903 handtekeningen.

©AnimalsToday.nl