Mooi werk van de Brandweer Zuid-Limburg. Daar kwam gisteren rond twee uur s’middags een melding binnen dat er brand zou zijn aan de Burgemeester van Akenstraat in Wittevrouwenveld. De bewoners waren buiten vuurwerk aan het afsteken, dat uiteindelijk in het huis belandde, met alle gevolgen van dien.

zwerfkat
Foto: Wikimedia Commons

Een hond en een kat hebben zichzelf in veiligheid weten te brengen. Een andere kat is echter door de brandweer uit de woning gered. Het dier werd bewusteloos aangetroffen en kreeg zuurstof toegediend door de brandweer. Uiteindelijk is de kat gered. Kijk hier voor een fotoreportage van de reddingsactie.

Dit soort gebeurtenissen benadrukt weer eens hoe belangrijk het is dat hulpdiensten weten dat er een of meer dieren in een woning aanwezig zijn. De Sophiavereniging heeft er een oplossing voor bedacht. De Sophia Noodsticker.
Foto sticker

Hiermee kun je brandweer, politie en ambulance waarschuwen dat er huisdieren aanwezig zijn. Plak de sticker op uw voordeur, zodat uw huisdier niet aan zijn lot wordt overgelaten. Klik hier om te lezen hoe je zo’sticker kunt bestellen.

sophia noodsticker

Bron: Dichtbij.nl ©PiepVandaag.nl