Miljarden biggetjes op de wereld wacht een triest lot. Ze zijn nog maar 4-6 maanden als ze naar het slachthuis gaan en hun korte leventje is voor de meeste verre van varkenswaardig. Biggetje Dorothy ging echter zelf op zoek naar een beter leven!

biggetje
Biggetje Dorothy | Foto via Animals Australia

Juiste moment, juiste plaats

Na een flinke storm stond ze ineens voor de  achterdeur van een stel in de Australische staat Victoria. Ze keken naar buiten, recht in de oogjes van het gevlekte biggetje. Hoewel de paar weken oude Dorothy weinig reden had om mensen te vertrouwen, legde ze zo haar lot in hun handen. Plaatselijke dierenliefhebber Jaimie, die over Dorothy hoorde, nam contact op met dierenbeschermingsorganisatie Animals Australia. Ze wilde ervoor zorgen dat het biggetje zou kunnen doen wat maar weinig varkens gegund is: opgroeien.

Voor altijd thuis

Via Animals Australia kwam Jaimie in contact met reddingsorganisatie Forever After Animal Rescue die Dorothy heel graag een thuis wilde geven. Dorothy heeft het hier prima naar haar zin, het gaat uitstekend met haar. Ze is heel nieuwsgierig, vindt het leuk andere dieren te ontmoeten en doet graag dutjes, het liefst op een bedje of op iemands schoot.

Dorothy heeft veel geluk gehad. Alle varkens verdienen een gelukkig leven: hierover maakte Animals Australia dit prachtige filmpje.

Bron ©PiepVandaag.nl  Angelique Lagarde