Op woensdag 25 september heeft er in het Spaanse Congres een debat plaatsgevonden over het verbieden van evenementen waarbij stieren mishandeld en/of gedood worden. Hoewel er op dit moment geen verbod gaat komen op dit soort evenementen zijn er wel belangrijke stappen genomen die de mogelijkheid tot een verbod in de toekomst vergroten. 

CAS International - evenementen
Larry Torro | Foto via CAS International

De conservatieve PP, die momenteel de meerderheid van de stemmen in het Congres heeft, steunt een verbod niet. Maar alle andere partijen doen dat wel! En de PSOE, de grootste partij na de PP, heeft een voorstel ingediend die voor een nationale wet pleit die het misbruik van dieren in alle evenementen in Spanje zou verbieden. Dit voorstel kreeg de steun van alle partijen, behalve van de PP.

Voor het eerst in de Spaanse geschiedenis staat de PP alleen in het standpunt dat het mishandelen van dieren tijdens festiviteiten toegestaan is!

CAS International is erg tevreden met de uitkomst van het debat. Natuurlijk vinden we het jammer dat er nog geen verbod komt, maar we weten ook dat de PP een verbod niet gaat steunen. De afgelopen maanden hebben we samen met internationale organisaties, waaronder WSPA, onder de campagne #LoveSpainHateBullfights, en Spaanse organisaties intensief gelobbyd in het Spaanse parlement. En met goed resultaat: alle andere politieke partijen zien het belang van dit verbod.

Persbericht CAS International