Een uil die op een gevaarlijke en drukke weg tussen de Colombiaanse steden Cali en Palmira terechtkwam is gered. Op deze weg sterven jaarlijks gemiddeld vijf à tien personen en meer dan 20 mensen raken gewond bij ongelukken. Ángela Magaly, die toen op een brommer reed, kon net op tijd stoppen om te voorkomen dat ze de uil zou overrijden. Ze stopte en nam hem mee.

uil
Uil gered van drukke weg in Colombia | Foto: CVC

De uil (Megascops choliba) werd door de vrouw met een jas bedekt om het te beschermen. Eén vleugel was beschadigd, misschien wel door een botsing met een auto of brommer in het verkeer. De vrouw bracht het dier naar een instantie (CVC) waar ze het verder gaan behandelen en als het mogelijk is ook terugbrengen naar de natuur. Juan Fernando Ospina, zoötechnicus die het dier behandelt:

“We ontvingen de vogel en na onderzoek is deze naar een centrum voor fauna in San Emigdio gebracht. Als het dier hersteld is en wanneer de experts vinden dat het moment daar is, zal het vrijgelaten worden bij één van de vrijlatingen van dieren die we regelmatig doen.”

uil
Ángela Magaly met de geredde uil | Foto: CVC

Hij is zeer tevreden met de houding van de mevrouw die de verantwoordelijkheid nam over de uil en deze naar het centrum bracht. Ángela Magaly:

“Ik heb liever dat het dier zich herstelt en in vrijheid leeft.”

In juni van dit jaar werden zo’n 200 wilde dieren door het centrum uitgezet in de natuur. Een deel was gevangen voor illegale handel.

Bron: El Tiempo @AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer