Bouwmarktketen Praxis heeft plannen om dieren te gaan verkopen in een aantal tuincentrumfilialen, in elk geval op locatie Westpoort in Amsterdam. Dat laat de Partij voor de Dieren Amsterdam op haar Facebookpagina weten.

Praxis

Veel konijnen en knaagdieren in Nederland zijn slachtoffer van impulsaankopen. Ze leven in omstandigheden die niet bij hun natuurlijke behoeften passen, krijgen ondermaatse (medische) zorg, en het ontbreekt hun vaak aan soortgenoten, die juist zo belangrijk zijn voor een sociaal dier. Dit wordt bijvoorbeeld geïllustreerd door het feit dat konijnen in Nederland vaak maar 4 jaar oud worden, terwijl zij in passende omstandigheden wel 12 jaar kunnen worden. Daarbij zijn in en om Amsterdam meerdere konijnenopvanginstanties, omdat de dieren zo vaak gedumpt en afgestaan worden.

Dierenbescherming Amsterdam luidde al eerder de noodklok over het welzijn van gedomesticeerde konijnen in Amsterdam. Konijnen worden nog steeds op grote schaal afgegeven bij de opvangcentra en kinderboerderijen of op straat gedumpt. Tegelijkertijd wordt er door de dierenhandelaren flink doorgefokt en zijn er nog steeds veel dierenspeciaalzaken en tuincentra die konijnen aanbieden.

Dierenbescherming Amsterdam:

“Door een konijn aan te schaffen via de handel houdt men een systeem in stand waarbij konijnen als warme broodjes over de toonbank gaan om vervolgens weer afgedankt te worden. De voorraad bij de handelaren wordt vervolgens weer met het grootste gemak aangevuld.”

Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren Amsterdam:

“Een bouwmarkt of tuincentrum is geen geschikte omgeving om dieren te houden of te verkopen. Mensen die met hun kinderen op zaterdagmiddag op zoek gaan naar een geranium of boormachine, worden nu geconfronteerd met aaibare dieren. Dat stimuleert impulsaankopen.”

Bron: Partij voor de Dieren ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.