Shiva, een veertien jaar oude kameel uit India, stond verwaarloosd en uitgedroogd vastgebonden onder een brug. Dankzij de Indiase dierenorganisatie Animal Rahat is de kameel net op tijd gered van de dood en gaat nu een beter leven tegemoet. Niet meer als Shiva maar als Waheed, wat in het Engels staat voor handsome (knap).

kameel
Foto: Douglas Brown via Compfight cc

De veertien jaar oude kameel Shiva (nu Waheed) stond vastgebonden onder een brug, zwaar verwaarloosd en uitgedroogd. De eigenaar van het dier deed geen moeite om de kameel te voeren of op de juiste manier te verzorgen. Het arme lastdier werd gedwongen om dorpelingen te vermaken en ritjes te geven. Gelukkig is het dier door dierenartsen van de organisatie Animal Rahat gered, deze organisatie is een door PETA gesteunde organisatie die zich inzet voor dieren in India.

De noodlijdende kameel werd onmiddellijk meegenomen naar het opvanghuis van Animal Rahat, waar hij een goede maaltijd en genoeg te drinken kreeg. Verder werd het dier ontwormd en voorzien van een dekentje om hem in de nacht warm te houden. Toen het dier eenmaal kon zonnebaden hebben de verzorgers hem gewassen en passende medicatie gegeven om de huid te behandelen.

kameel
Twitterbericht van @peta

Tranen
PETA schrijft dat ondanks de extreem verzwakte toestand van de kameel, Waheed erg meewerkend en beleefd was. Dankbaar voor het eten en water wat hem werd gegeven. Kamelen drinken normaal gesproken iedere dag grote hoeveelheden water. Dit kan oplopen tot 80 liter achter elkaar. Wanneer kamelen niet genoeg drinken, zoals bij Waheed het geval was, gaan de ogen tranen, weigeren ze te grazen en starten ze met jammeren. Vanwege het tekort aan water en voedsel verdwijnen ook de bulten, wat is terug te zien op de foto’s. Als deze helemaal verdwenen zijn, sterft het dier. Redding kwam dus maar net op tijd voor de kameel.

Het verhaal van deze kameel raakte ook dierenvrienden Pamela Anderson en Sam Simon, zij gaven de kameel daarom de nieuwe Arabische naam Waheed (wat in het Engels handsome betekent).

kameel
Twitterbericht van @peta

Dankzij Animal Rahat zal Waheed niet meer lijden en genoeg eten en drinken krijgen voor de rest van zijn leven.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk