Internationale modegigant achter de merken Vero Moda, Only en Jack & Jones reageert op onthulling van wreedheid voor productie angora

Nadat PETA Duitsland de modegigant Bestseller informeerde over de wrede omstandigheden die konijnen ondergaan op Chinese fokkerijen door middel van haar angora campagne, kondigde het bedrijf aan dat het zal stoppen met het gebruik van wol van angorakonijnen vanaf 2016. Om angorawol te produceren, worden konijnen op roekeloze wijze geschoren of hun vacht wordt om de paar maanden rechtstreeks uit hun huid getrokken, wat vaak bloederige wonden veroorzaakt en ze laat schreeuwen van de pijn.

Angorawol - Bestseller
Foto: mollydot via Compfight cc

“PETA waardeert de stap die Bestseller heeft genomen door te stoppen met de verkoop van producten met angora in al haar merken – waaronder Vero Moda, Only en Jack & Jones”, zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra. “We verzoeken het bedrijf nu om direct in actie te komen, beginnend met het aankomende seizoen, door alle kleding met angora uit de schappen te halen.”

Bestseller was een van de laatste grote retailers dat nog steeds producten verkocht met angorawol. Nu heeft bijna elke winkel in de winkelstraten een verbod ingesteld, waardoor de Chinese angorahandel instort. In 2014 kelderde de totale export van angora met 76 procent.

Niet alleen internationale merken zoals H&M, Tommy Hilfiger, United Colors of Benetton en Zara hebben angora verboden, Nederlandse modemerken zoals C&A, Scotch & Soda, WE Fashion, Gaastra en SuperTrash hebben deze wrede industrie ook de rug toegekeerd.

Ga naar PETA.nl voor meer informatie.

Persbericht PETA.nl