Nadat diverse grote kledingmerken en winkelketens al hebben toegezegd dat ze geen angorawol meer in de schappen leggen is het nu de beurt aan Benetton om dezelfde beslissing te nemen. Dat vindt Peta Nederland, en daarom zijn ze begonnen met een campagne om het Italiaanse modemerk over de streep te trekken angorawol uit te bannen.

angorawol
Het plukken van wol bij een levend angorakonijn. Foto: screenshot YouTube

Achter een trui van angorawol schuilt een wereld van dierenleed. Net als in de bontfokkerijen worden de angorakonijnen onder erbarmelijke omstandigheden in kleine kooien gehouden, en om hun wol te ‘oogsten’ worden de dieren levend geplukt. Peta Nederland wijst modemerk Benetton op het feit dat het de eigen naam als ‘verantwoord en ethisch bedrijf ondermijnt’ zolang angorawol deel uitmaakt van de kledinglijn. H&M, C&A, HEMA, Lacoste, SuperTrash en vele andere merken gaven al eerder het goede voorbeeld.

Op de website van Peta Nederland staat te lezen:

“Er is simpelweg geen humane manier om angora te produceren. Konijnen op angorafokkerijen worden hun hele leven in kleine, smalle kooien gehouden. Hun vacht wordt op pijnlijke wijze uit hun huid getrokken of ze worden om de paar maanden aan planken vastgebonden en op grove wijze geschoren, wat een verschrikkelijke ervaring is voor deze timide dieren. Vrijwel iedere winkel in de winkelstraten, van H&M tot C&A, heeft beloofd om angora uit toekomstige collecties te weren nadat de wreedheid van de angoraproductie boven water kwam.”

Petitie

Om Benetton zover te krijgen ‘meelevende mode te verkopen’ is Peta een campagne begonnen met een petitie die het modemerk oproept de andere grote moderetailers te volgen met een permanent verbod op het gebruik van angorawol. Het mag duidelijk zijn dat een merk als Benetton niet zit te wachten op een slechte en dieronvriendelijke naam, vandaar dat het ondertekenen van de petitie vast zijn vruchten zal afwerpen.

Peta Nederland zet de campagne tegen Benetton kracht bij met een video die het dierenleed achter angorawol blootlegt (let op, schokkende beelden):

Teken de petitie om Benetton over te halen geen angorawol meer te gebruiken.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel