UPDATE: SuperTrash haalt alsnog drie artikelen waarin angorawol is verwerkt uit het assortiment. Olcay Gulsen: 

“Ik ben enorm onder de indruk van de reacties die ik heb gekregen de afgelopen dagen en heb daarom besloten de drie betreffende producten per direct uit het assortiment te halen.” [Bron]

SuperTrash heeft de meedogenloze beslissing genomen de verkoop van angora voort te zetten, ondanks dat ze volledig op de hoogte zijn van de wreedheid die gepaard gaat met het productieproces.

Supertrash

Eerder dit jaar had SuperTrash toegezegd het gebruik van angorawol te beëindigen, maar blijkbaar was dit een loze belofte.

Vele grote retailers in de hele wereld – waaronder Tommy Hilfiger, WE Fashion,River Island en HEMA – gebruiken geen angora meer ten gevolge van het onderzoek van PETA Azië naar de angorawolindustrie, waarin te zien is hoe konijnen lijden terwijl de vacht van hun lichaam wordt verwijderd. Werknemers rukken de vacht van de huid van konijnen terwijl de dieren schreeuwen. Degenen bij wie de vacht geknipt of geschoren wordt, lijden ook enorm: hun voor- en achterpoten worden strak vastgebonden – een angstaanjagende ervaring voor elk prooidier – en ze worden op een plank uitgestrekt of omhoog gehangen. De snijgereedschappen verwonden de konijnen onvermijdelijk terwijl ze proberen te ontsnappen. Hierna worden deze zeer gevoelige en sociale dieren in shock achtergelaten. Ze liggen roerloos in hun kleine en vieze kooien zonder goede bevloering en materiaal om de ondergrond te bedekken.

Verzoek SuperTrash alstublieft om in de voetstappen te treden van haar meelevende concurrenten en te stoppen met de verkoop van angora door onderstaande petitie te ondertekenen gericht aan de oprichter van SuperTrash, Olcay Gulsen. Teken hier.

Persbericht PETA.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.