Gisteren waren de ‘bontinpecteurs’ van Bont voor Dieren op pad in Utrecht om mensen te ‘bekeuren’ voor het dragen van bont. Het doel is om inwoners van Utrecht zich bewust te laten worden van het feit dat het meeste bont dat gedragen wordt, echt is en afkomstig van wasbeerhonden en coyotes.

Bont voor Dieren - bekeuren

Deze voorlichting over de herkomst van bont is hard nodig. Bont voor Dieren deed een proef en vroeg 500 bontdragers naar de herkomst van hun bontkraag. Eén op de tien ondervraagden denkt dat bont restafval is van dieren uit de vleesindustrie en dat klopt niet:

Bont is afkomstig van wilde dieren die voor hun vacht gedood worden of gefokt en gehouden worden onder erbarmelijke omstandigheden en komen op een afschuwelijke manier aan hun einde. Meer dan de helft van de ondervraagden wist niet of het bont aan hun jas van een wasbeerhond, vos of coyote was.

In Utrecht reageerden veel mensen positief op de actie. Meerdere personen gaven aan dat ze volgend jaar een jas zonder bont zullen kopen. Ook leverden twee mensen direct hun bontkraag in. Deze gebruikt Bont voor Dieren bij het geven van gastlessen aan kinderen.

Bron: Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl