Afgelopen vrijdag heeft Animal Rights de petitie voor de sluiting van het slachthuis te Tielt overhandigd aan Ben Weyts, Vlaams minister van Dierenwelzijn. Eind maart bracht Animal Rights de gruwelijke beelden van dierenmishandeling in dit varkensslachthuis naar buiten. Maar liefst 175.000 mensen hebben de petitie voor sluiting ondertekend. Samen met de petitie ontving de minister ook een pamflet voor de Bescherming van Dieren.

Foto: Animal Rights

In het pamflet roept de dierenrechtenorganisatie minister Weyts en de Vlaamse regering op om dierenleed in de veehouderij streng te bestraffen en dierenrechten op te nemen in de grondwet. Nadine Lucas, voorzitter Animal Rights:

“Misstanden met dieren worden in Vlaanderen snel vergeven en vergeten wanneer er economische belangen in het spel zijn. Dieren in de wetgeving erkennen als levende voelende wezens is een absolute noodzaak opdat hun welzijn en bescherming ernstig wordt genomen.”

In Wallonië schaarden parlement en regering zich reeds achter een voorontwerp van decreet waarmee het Burgerlijk Wetboek in die zin zou worden aangepast. Animal Rights wil dat Vlaanderen het Waalse initiatief volgt. Minister Weyts vindt een beter statuut voor dieren geen noodzaak maar beloofde het verzoek van Animal Rights in overweging te nemen.

Lees hier ons pamflet voor de Bescherming van Dieren.

Nadine Lucas,
voorzitter Animal Rights

Persbericht Animal Rights