Casper, een Siberische husky, werd geboren bij een rasfokker, die hem wilde verkopen voor een flinke winst. Het diertje werd echter geboren met de afwijking “zwemmerssyndroom”, een ontwikkelingsstoornis waardoor de borstkas plat is en de pootjes wijdgespreid, waardoor hij niet kon lopen. Casper kon door deze afwijking niet worden verkocht, dus zou hij worden geëuthanaseerd.

zwemmerssyndroom
Foto: video still

Gelukkig was daar Gina, een acuscope biotechnicus, die het niet over haar hart kon verkrijgen om dat te laten gebeuren. Dus adopteerde ze Casper en nam hem direct mee naar een dierenarts voor grondig onderzoek. De toekomst zag er niet rooskleurig uit: Gina kreeg te horen dat Casper’s hart zwak was, slaperig en mank. Heel misschien zou hij na 3 maanden wat stapjes kunnen zetten, als hij het überhaupt zou overleven.

Gina naam Casper mee naar huis en startte direct acuscope sessies: kleine elektrische schokjes om pijn te verlichten door het zenuwstelsel te stimuleren en spieren, pezen en banden te stimuleren en herstellen. Gina wist niet zeker of Casper die nacht wel zou overleven. Hij lag zo stil en reageerde niet. Ze dacht dat hij wellicht ook doof was. Ze wikkelde zijn lichaampje in een zacht t-shirt, legde hem op zijn zij en sliep de hele nacht naast hem.

Toen ze ‘s morgens wakker werd, leek er een wonder gebeurd: Casper kwispelde, blafte en probeerde zich voort te bewegen! Gina wist nu zeker: het gaat goed komen met Casper. Na slechts enkele dagen begon Casper niet alleen te lopen, maar ook te rennen en de trap te beklimmen!

Zijn fokker wilde Casper geen kans geven, maar Gina gelukkig wel. Bekijk hieronder hun aangrijpende verhaal:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: One Green Planet ©AnimalsToday