Acteur en dierenrechtenactivist Alec Baldwin heeft samen met zijn vrouw Hilaria een protestbrief geschreven naar de directeur van de Amerikaanse warenhuisketen Macy’s, Terry Lundgren. Aanleiding is het voornemen van het bedrijf om tijdens de parade op de nationale feestdag Thanksgiving Day, SeaWorld een podium te bieden. 

Macy's Thanksgiving Parade - Alec Baldwin

De Baldwins openen hun brief met:

“Als New Yorkers en pas geworden ouders, zijn wij zeer teleurgesteld te hebben vernomen dat SeaWorld mee zal doen aan de Thanksgiving Day Parade van Macy’s. Zoals vele ouders hopen wij dat ons kind leert van de inspanningen van vorige generaties om dieren- en mensenleed juist te minimaliseren.”

De acteur refereert aan de documentaire Blackfish, en het verborgen dierenleed dat onlosmakelijk verbonden is met dolfinaria. SeaWorld noemt hij:

“Een wrede gevangenis voor walvissen.”

“Zeker 35 orka’s en tientallen dolfijnen zijn vroegtijdig gestorven in de parken van SeaWorld, hetgeen niet gevierd moet worden met een reusachtige Shamu ballon bij een Thanksgivingparade over 34th Street.”

De Baldwins eindigen de brief met het uitspreken van de hoop dat Macy’s de betrekkingen met SeaWorld zal beëindigen.

Het warenhuis lijkt echter vooralsnog geen gehoor te gaan geven aan het verzoek, ondanks de brief en inmiddels 50.000 protesthandtekeningen die door PETA zijn verzameld.

Woordvoerder van Macy’s verklaarde eerder:

“Op dit moment, terwijl PETA bezig is met het plannen van hun volgende publiciteitsstunt, redt SeaWorld tientallen dieren en worden die door de staff voorbereid op een terugkeer naar de natuur. Dit is een onderdeel van een programma dat inmiddels meer dan 23.000 zieke, gewonde en verweesde dieren heeft geholpen. Wij geloven dat Amerikanen zullen erkennen dat SeaWorld en niet PETA de échte dierenwelzijnsorganisatie is.”

Bron ©PiepVandaag.nl