Bont voor Dieren en Sea Shepherd hebben een samen een boek uitgebracht over de vergeten zeehondenjacht in Namibië. ‘Gideon en het vergeten zeehondje’ vertelt het verhaal van het jongetje Gideon dat per ongeluk de slachting van zeehonden in Namibië op het strand ziet. Het boekje is uitgebracht omdat het grote publiek nog onbekend is met het feit dat er jaarlijks meer dan 80.000 jonge Kaapse pelsrobben worden doodgeknuppeld om hun vacht.Forgotten Seal - Bont voor Dieren en Sea Shepherd

Directeur van Sea Shepherd Nederland en kunstenaar Geert Vons heeft het verhaal geschreven en de illustraties gemaakt: “Naast het verhaal van Gideon bevat het boekje negen prachtige ansichtkaarten om te versturen. Op die manier wordt de boodschap verder verspreid, wat zo belangrijk is bij deze vergeten zeehondenjacht.”

De zeehondenjacht in Namibië is bij weinig mensen bekend. De Namibische overheid doet er alles aan om deze afschuwelijke praktijken uit het zicht van de media te houden. De verklaring voor de afslachting van de zeehonden is dat de zeezoogdieren de visvangst zou bedreigen. De werkelijke reden voor het dalen van de vispopulatie voor de kust van Namibië is echter overbevissing.

De pelsrobben worden door knuppelaars bewusteloos geslagen, waarna stekers komen om de dieren te doden. Veel gewonde dieren komen weer bij bewustzijn en proberen weg te vluchte,n waarna ze alsnog worden gedood. Controle op deze wrede praktijken is er niet, omdat waarnemers niet worden toegelaten. De jacht is daarom nog vrij onbekend bij het grote publiek.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert:

“Het is belangrijk dat organisaties als Sea Shepherd en Bont voor Dieren samenwerken om deze slachting te stoppen. Forgotten Seal is dan ook opgericht om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.”

Het boekje ‘Gideon en de vergeten zeehondenjacht’ is te bestellen op www.forgottenseal.org.

Een onderzoeksteam van Bont voor Dieren maakte in 2010 opnames van de zeehondenjacht in Namibië. Bekijk de video hieronder (let op: schokkende beelden)

Bron: Persbericht Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.