Haar redders hebben haar de naam “Hope” gegeven, de vierjarige neushoorn die een afgrijselijke aanval wist te overleven. Stropers hadden haar weten te vellen met een verdovingspijltje en zijn gaan hakken en zagen om haar hoorn te bemachtigen. Vervolgens werd het dier voor dood achtergelaten met een gapende open wond die haar hele kop besloeg. 

Hope - aanval stropers
Neushoorn Hope | Foto: Saving The Survivors Facebook

Hope heeft naar alle waarschijnlijkheid enkele dagen zwaargewond rondgelopen, voordat ze werd aangetroffen door medewerkers van het reservaat Lombardini, in de provincie Oost-Kaap, Zuid-Afrika. Dierenartsen verbonden aan de organisatie Saving The Survivors, hebben haar geopereerd en haalden maden en dood materiaal weg van de wond. Vervolgens hebben ze de wond verbonden en een soort schild geplaatst. Het neusbot van Hope is zwaar beschadigd en haar hoorn is zo ver verwijderd dat haar neusholtes bloot zijn komen te liggen. Eén van de behandelend dierenartsen Gerhard Steenkamp zei:

“Als ik Hope kan redden en ze kan teruggeplaatst worden en zo zorgen voor nakomelingen, dan heeft ze met haar leven direct een bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de soort.”

Hope is één van de weinige overlevenden van de meedogenloze aanvallen van stropers, die vorig jaar alleen al 1.200 neushoorns doodden in Zuid-Afrika.

Op de hoogte blijven van Hope’s herstel kan via de Facebook-pagina van Saving The Survivors.

Hieronder de meest recente update

****HOPE UPDATE – DAY 13*****Sorry, today we don’t have a new photo of Hope. But we can tell you that she was spritely…

Posted by Saving The Survivors on zondag 31 mei 2015

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.