Het zal je maar gebeuren: je hele leven woon je in een asiel, zonder dat ook maar iemand interesse toont om je in huis te nemen. En dan… ineens is HIJ daar: je nieuwe levensmaatje! Dat overkwam hondje Chip.

Chip
Chip | Foto: Facebook/DebbieGillet

Chip werd opgenomen in een dierenasiel in Port Elizabeth in Zuid-Afrika toen hij nog maar 7 weken oud was. De puppy wachtte en wachtte maar, tot iemand hem eindelijk een definitief thuis zou bieden, maar adopties bleven uit en het hondje bracht bijna zijn gehele leven door in het dierenasiel. Tot afgelopen donderdag… Toen werd de trouwe viervoeter eindelijk geadopteerd.

Eén van Chip’s fans, Debbie Gillet, plaatste een emotionele oproep op Facebook:

“Chip heeft NOOIT een thuis gehad, NOOIT iemand om met hem te spelen of die hem mee uit wandelen nam, NOOIT een warm bed om in te slapen of een mens om tegen aan te kruipen”.

Maar nu heeft Chip eindelijk gekregen wat een hond ooit zou willen hebben. Jaco Rademeyer heeft het diertje geadopteerd en in zijn familie opgenomen.

Chip
Chip met zijn nieuwe baasje | Facebook/SaveAPetAdoptions

Chip heeft een aantal medische klachten, dus hij zal waarschijnlijk niet vele jaren meer kunnen doorbrengen bij zijn nieuwe mensenvriend, maar hij heeft alle liefde en genegenheid waar hij al die jaren zo’n behoefte aan heeft gehad. Hoewel dierenasiels geweldig werk doen door de dieren in nood op te vangen, krijgen ze daar nooit zo veel persoonlijke aandacht en liefde als een dier zou willen. En nu heeft Chip die kans eindelijk gekregen.

Denk je er ook over om een hond of kat in huis te nemen? Adopteer er dan een uit het asiel en koop er geen. Er zijn zo veel dieren die zitten te wachten op een liefdevol thuis.

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.