In de Kroepoekfabriek in Vlaardingen vindt op zondag 6 oktober een speciale voorstelling plaats van de indrukwekkende documentaire Forest Hope

Forest Hope
Kom op 6 oktober de documentaire Forest Hope bekijken in Vlaardingen | ©Antoinette van de Water

Forest Hope (Jochem van Rijs, 2018) volgt de Vlaardingse olifantenonderzoeker Antoinette van de Water die zich al jaren inzet om conflicten tussen mens en olifant in Afrika en Azië te verminderen. Omdat het leefgebied van wilde olifanten steeds kleiner wordt, vormen dit soort conflicten een ernstig probleem. Zoals in Thailand, waar Antoinette samen met de lokale bevolking verschillende innovatieve projecten heeft opgezet om ervoor te zorgen dat mensen en olifanten in harmonie bij elkaar in de buurt kunnen leven.

Forest Hope
©Antoinette van de Water

Inmiddels woont Antoinette in de Zuid-Afrikaanse bush, waar ze onderzoek doet naar vernieuwende strategieën voor de bescherming van olifanten. Antoinette won drie natuurbeschermingsprijzen, is co-auteur van het boek Thaise olifanten van de Straat, en haar werk was te zien in Helden van de Wildernis.

Antoinette van de Water: Helden van de Wildernis

Met deze film zullen we haar volgen op haar verbazingwekkende en moedige zoektocht.

Olifantenonderzoeker Antoinette van de Water is bij voorstelling aanwezig. Na afloop van de vertoning is er tijd voor vragen uit het publiek, gevolgd door een gezellige netwerkborrel, waar iedereen welkom is. Met muziek en een expositie van foto’s van de bijzondere dieren waarvoor Antoinette zich inzet.

Forest Hope
Antoinette van de Water woont momenteel in de Afrikaanse bush

Producent: Nature Conservation Films
Taal: Engels – niet ondertiteld

Waar:
De Kroepoekfabriek
Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde 2a
3134 KG Vlaardingen

Wanneer:
Zondag 6 oktober: 16:00

Een kaartje koop je via de website van de Kroepoekfabriek.

Bekijk hier de trailer van Forest Hope:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Forest Hope is genomineerd voor een Gouden Vogel van de House of Animals Awards in de categorie Documentaire.  Je kunt nog stemmen voor de 6 categorieën tot 1 oktober.

Persbericht Bring the Elephant Home